Het voldoet aan de eisen dat het binnen de muren van een trappistenabdij wordt gebrouwen door de monniken zelf of onder hun toezicht, dat de brouwerij behoort tot de abdij en dat de opbrengst bestemd is voor het leven in de abdij.
Het voldoet aan de eisen dat het binnen de muren van een trappistenabdij wordt gebrouwen door de monniken zelf of onder hun toezicht, dat de brouwerij behoort tot de abdij en dat de opbrengst bestemd is voor het leven in de abdij.
Hoewel er de laatste jaren flink verbouwd en gemoderniseerd werd, is de traditionele brouwerij nog helemaal aanwezig. Alles was en is nog gescheiden in kleine 'heiligdommen'. De brouwmeester heeft zijn eigen domein, maar ook de keldermeester en de bottelarijmeester.
Hoewel er de laatste jaren flink verbouwd en gemoderniseerd werd, is de traditionele brouwerij nog helemaal aanwezig. Alles was en is nog gescheiden in kleine 'heiligdommen'. De brouwmeester heeft zijn eigen domein, maar ook de keldermeester en de bottelarijmeester.
Wij willen kenners de smaken van veeleer laten ontdekken. Daarom kozen wij voor traditionele productietechnieken, waardoor wij ons bier niet hoeven te filteren en te pasteuriseren en geen koolzuurgas moeten toevoegen.
Brugse Zot is een natuurlijk bier, dat ontstaat uit een selectie van alleen de beste ingrediënten. De hergisting op fles zorgt er bovendien voor dat het bier een langere natuurlijke houdbaarheid heeft. Het bier is uiterst geschikt in combinatie met diverse culinaire specialiteiten op basis van vis en schelpdieren, rundsvlees en desserten gebaseerd op rode vruchten.
Het bier heeft een diep donkerbruine kleur. Neus: een zalvend parfum van vanille, zachte karamel en pure chocolade, aangevuld met een vleugje armagnac. Smaak: een perfecte balans om ruimte te geven aan de fruitige aroma’s. In de nasmaak, hout tannine en zoetere moutsmaken.
Het bier heeft een diep donkerbruine kleur. Neus: een zalvend parfum van vanille, zachte karamel en pure chocolade, aangevuld met een vleugje armagnac. Smaak: een perfecte balans om ruimte te geven aan de fruitige aroma’s. In de nasmaak, hout tannine en zoetere moutsmaken.
Ciney bruin is een volmondig bier, met in de aanzet karamel. Het bier bevat fruitige toetsen van peren & vijgen. Dit bier heeft een zoet kruidige afdronk. De aanbevolen schenktemperatuur voor dit bier is 7°.
Grimbergen is een Belgisch abdijbier met een lange traditie. De zorgvuldige keuze van ingrediënten en het respect voor een eeuwenlange traditie zijn elementen die u terug vindt in elke slok Grimbergen. De abdij van Grimbergen is nog steeds een levende gemeenschap met broeders die actief taken in de samenleving opnemen. Zij bewaken het geheim van Grimbergen zorgvuldig...
Grimbergen is een Belgisch abdijbier met een lange traditie. De zorgvuldige keuze van ingrediënten en het respect voor een eeuwenlange traditie zijn elementen die u terug vindt in elke slok Grimbergen. De abdij van Grimbergen is nog steeds een levende gemeenschap met broeders die actief taken in de samenleving opnemen. Zij bewaken het geheim van Grimbergen zorgvuldig...
De tripel van Herkenrode, hergist op fles, wordt gekenmerkt door zijn diep gouden kleur, zijn levendige toets van gerstemout en zijn evenwichtige, volle smaak. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7% vol.
De tripel van Herkenrode, hergist op fles, wordt gekenmerkt door zijn diep gouden kleur, zijn levendige toets van gerstemout en zijn evenwichtige, volle smaak. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7% vol.
Café Grendelpoort in Valkenburg had de droom een stevige quadrupel van 10% te serveren als Kerstbier. Wij hebben dit bier permanent in ons gamma opgenomen en raden aan dit minstens een jaar te laten rijpen zodat de volle smaak volledig tot haar recht komt.
Op het gebied van foodpairing kan je weinig fout doen met een Cuvée du Château. Dit speciaalbier en streekbieren evenaart de smaak van een tien jaar gerijpte Kasteel Donker en doet denken aan porto. De toetsen van geroosterde en gekarameliseerde mouten worden gevolgd door een delicate hopbitterheid in de afdronk. Zeer lekker met wild of in combinatie met een kaasplank!
Op het gebied van foodpairing kan je weinig fout doen met een Cuvée du Château. Dit speciaalbier en streekbieren evenaart de smaak van een tien jaar gerijpte Kasteel Donker en doet denken aan porto. De toetsen van geroosterde en gekarameliseerde mouten worden gevolgd door een delicate hopbitterheid in de afdronk. Zeer lekker met wild of in combinatie met een kaasplank!